avtorska predstava

Premiera

08. junij 2021 /Gledališče Glej /

v okviru #soteskaopen2021 / gostuje Moment / zunanje prizorišče / predstava za odrasle in mladino


Galerija

MG_4562.jpg
© Moment
MG_4582.jpg
© Moment
MG_4541-2.jpg
© Moment

O predstavi

Avtorski projekt dramskega gledališča, lutk, predmetov in video tehnologije na meji med dramo in performansom, znanostjo in umetnostjo. Za odrasle in mladino.

Eden ključnih dogodkov za moderno preučevanje človeka in družbe je bil dialog dveh mislecev, ki odmeva vse od 17. stoletja naprej. Descartes je ločil zavest od telesa, medtem ko je Spinoza menil, da sta um in telo neločljiva. In tako je izmenjava argumentov sprožila neustavljiv plaz, ki je za 350 let v ospredje pahnila znanstveno metodo, subjektivni pogled na svet pa je obveljal kot neprimeren in nezanesljiv za preučevanje stvarnosti. Ljudje smo bili zgolj zunanji opazovalci, oddvojeni od vesolja, dokler Einstein ni pokazal, da meritve, od katerih je odvisen obstoj vse znanosti, niso neosebni dogodki, temveč so človeška dejanja izvedena v določenem času in prostoru in še kako odvisna od opazovalca. Skoraj istočasno še ena teorija ovrže osnove znanstvene paradigme. Kvantna fizika na glavo postavlja resničnost vsakodnevnega izkustva, kjer logika in zdrav razum odpovesta. Lahko sem tukaj in me istočasno ni, lahko sem delec in valovanje obenem, kriv in nedolžen, živ in mrtev … Dober večer, moje ime je Robert Oppenheimer in sem že več kot petdeset let mrtev. Sem tako slaven, da imena niti ne potrebujem. Sem Smrt in sem Uničevalec svetov. Sem njegov Rešitelj. Sem oče atomske bombe.

Predstava je kolektivno delo skupine. Je del širšega dvoletnega projekta Unplugged/Izštekani. Traja 45 minut.

Kolofon

Igralec Rok Kravanja
Režiser Zoran Petrovič
Dramaturg Marek Turošík
Scenograf, kostumograf, soavtor likovne podobe, avtor fotografij Andrej Firm
Andrejevo zunanje oko Miha Horvat

Produkcija Moment
Koprodukcija GT22

Premiera 9. 9. 2016, Intimni oder, GT22, Maribor

Projekt sta finančno podprla Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije in Mestna občina Maribor.  

V okviru #soteskaopen

Za festival #soteskaopen je mogoč nakup vstopnic za posamezen dogodek na olaii.com. Kupujete pa lahko tudi pakete:

Paket vstopnic #soteskaMAXI
Paket vključuje deset poljubnih vstopnic (za isti ali različne dogodke). Izkoristi ga lahko tudi več oseb. Obvezna je predhodna rezervacija sedeža na rezervacije@glej.si, kjer nas obvestite, da koristite vstopnico iz paketa. Na blagajni vsakič pokažite natisnjeno potrdilo o nakupu. Cena paketa: 80 evrov.

Paket vstopnic #soteskaMINI
Paket vključuje štiri poljubne vstopnice (za isti ali različne dogodke). Izkoristi ga lahko tudi več oseb. Obvezna je predhodna rezervacija sedeža na rezervacije@glej.si, kjer nas obvestite, da koristite vstopnico iz paketa. Na blagajni vsakič pokažite natisnjeno potrdilo o nakupu. Cena paketa: 32 evrov.

Za vstopnice, ki niso bile izkoriščene, denarja ne vračamo. Denar vračamo za vstopnice, če so dogodki odpovedani s strani organizatorja.  


𝗙𝗲𝘀𝘁𝗶𝘃𝗮𝗹 #𝘀𝗼𝘁𝗲𝘀𝗸𝗮𝗼𝗽𝗲𝗻
𝟯. 𝗷𝘂𝗻𝗶𝗷 - 𝟮. 𝗷𝘂𝗹𝗶𝗷 𝟮𝟬𝟮𝟭
Gledališče Glej I Kulturna četrt Soteska
𝗽𝗿𝗲𝗱𝘀𝘁𝗮𝘃𝗲 𝗜 𝗸𝗼𝗻𝗰𝗲𝗿𝘁𝗶 𝗜 𝗱𝗲𝗹𝗮𝘃𝗻𝗶𝗰𝗲 𝗜 𝗿𝗮𝘇𝘀𝘁𝗮𝘃𝗲 𝗜 𝘃𝗲č𝗲𝗿𝗻𝗶 𝗽𝗼𝗴𝗼𝘃𝗼𝗿𝗶
𝗩𝘀𝘁𝗼𝗽𝗻𝗶𝗰𝗲: olaii.com I rezervacije@glej.si I glej.si
Celoten program