Novice

14. oktobra 2023 od 16.00 do 18.00 bo potekalo tretje srečanje namenjeno producentom_kam in freelance umetnikom_cam z naslovom:

 

Kako prestopati meje: strategije za trajnostna sodelovanja

Na tretji in s tem zadnji producentski delavnici se bomo poigravali s temo trajnostnega sodelovanja, s poudarkom na umetniških in programskih strategijah. Pridružili se nam bodo umetniki iz Italije, Francije in Nemčije, ki bodo z nami podelili svoje izkušnje z rezidenčnim procesom v Roxyju Ulm v Nemčiji v okviru festivala flausen+ Fest der Freien Künste. Zaključili bomo s skupinsko razpravo.

 

PRIJAVA IN INFORMACIJE

Srečanja bodo potekala prek spleta na platformi Zoom v angleškem jeziku.

Registracija je obvezna. Da bo srečanje čim bolj interaktivno je število mest omejeno. Udeleži se lahko samo ena oseba na organizacijo.

Po izpolnitvi prijavnega obrazca bodo prijave ocenjene. Izbrani_e kandidati_ke bodo prejeli_e potrditveno elektronsko sporočilo s povezavo za udeležbo na spletnem srečanju in dodatnimi informacijami.

Rok za prijavo je do 8. oktobra 2023.
Potrditveno elektronsko sporočilo s povezavo in programom vam bo posredovano do 9. oktobra 2023.
Več informacij na: organization@etreassociazione.it ali na info@glej.si. 

Za dostop do prijavnega obrazca kliknite to povezavo.

 

PRETEKLI DOGODKI

13. juilij / 16.00-18.00 / Kako prestopati meje: modeli za mednarodno sodelovanje

Na prvi iz serije treh delavnic so bili_e udeleženci_ke po uvodnih prispevkih (med govorci_kami bosta Davide D'Antonio iz gledališča IDRA in Chang Nai Wen iz Flausen+) o razvoju in praksi modelov mednarodnega sodelovanja povabljeni_e k razpravi in oblikovanju lastne vizije za trajnostni način mednarodnega sodelovanja v manjših skupinah. 

 

13. september / 16.00-18.00 / Kako prestopati meje: lokalno sreča globalno

Na drugi v seriji treh delavnic se bo preizpraševalo, kaj "lokalno sreča globalno" pomeni v umetniški praksi mednarodnega sodelovanja. Kakšen okvir bi omogočil presek medsebojno povezanosti globalne umetniške skupnosti in edinstvenosti lokalne kulturne ekologije? Na strokovnem srečanju bodo udeleženci povabljeni k izmenjevanju svojih izkušenj in k razmišljanju o različnih modelih za tak okvir.

 

Crossing Border_feed a 3.PNG

Opis projekta

Mreža Crossing Border + je nastala iz združenja nacionalnih in mednarodnih partnerjev, ki se ukvarjajo z eksperimentiranjem, produkcijo in distribucijo umetniških izdelkov, da bi umetnikom ponudili konkretne odgovore za internacionalizacijo njihovega dela. Mrežo sestavljajo rezidenčni centri, produkcijske hiše in festivali, vodi pa jo IDRA Teatro di Brescia v Italiji. Partnerstvo je izstopalo po tem, da je takoj sprejelo načela agende 2030 za obravnavo vprašanj mobilnosti v povezavi z vplivom na okolje, enakostjo spolov, spoštovanjem manjšin in uravnoteženjem z državami z omejenimi možnostmi.

Projekt Crossing border+ vključuje razvoj ukrepov, razdeljenih v tri glavne smeri, ki spodbujajo primerjavo in izmenjavo med italijanskim in mednarodnim sektorjem uprizoritvenih umetnosti.

Partnerji projekta

Uradna spletna stran: Crossing Border + (crossingborder.it)

Hydra Teater / Wonderland Festival (Italija)
Papage Workshops (Italija)
Ilinx Cultural Association - RAMI (Italija)
Seventh Heaven Association / Festival Portrait in Stage
Etre Association (Italija)
Social Theater Factory / Greeland Festival (Italija)
Presentation House Theater (Kanada)
Treasures (Čile)
Flausen+ (Nemčija)
Garage Theater (Portugalska)
Glej Gledališče (Slovenija)
Inestable Space (Španija)