Glej, Kreativni laboratorij / gradnja novega

Kreativni laboratorij / gradnja novega je projekt, s katerim želi Glej nuditi namensko, neformalno in internacionalno izobraževanje skupini mladih, ki sestavljajo tudi ključno vlogo pri sami izvedbi in refleksiji projekta. 

V Gleju smo že pred desetletjem mladino prepoznali_e kot ključen element soustvarjanja svojih programov in kreiranja svojega dolgoročnega obstoja z aktivnim povezovanjem z mladimi. Mlade obravnavamo kot relevantne sogovornike_ce in dajemo enako pomembnost zahtevam, mnenjem in diskusiji, ki jo skozi sodelovanje z njimi izkazujejo. Kreativni laboratorij / gradnja novega je še en korak k temu, da se tej družbeni skupini posvetimo celostno z izkušnjo poglobljenega teoretičnega in mednarodnega izobraževanja. 

Ker želimo dostopnost in možnost sodelovanja in vključenosti ohraniti zelo odprto in fleksibilno tudi za tiste, ki imajo v svojem življenju manj priložnosti za sodelovanja zaradi kakršnihkoli socialnih ali ekonomskih omejitev, vključevanje mladih vedno razmišljamo skozi odprti poziv. V nekaj generacijah se je tako že izoblikovala skupina predstavnikov_ic mladostnikov, s katerimi redno sodelujemo, ki je postala »delovna mašinerija« Gleja ter relevanten člen verige, ko gre za programske in vsebinske premisleke smernic mladinskih programov.

Partnerji projekta

Gledališče Glej, Ljubljana: najstarejše neodvisno gledališče na področju nekdanje Jugoslavije. Poleg eksperimentalnih gledaliških form jih odlikuje delo z mladimi - njihovih programi segajo od specializiranega gledališkega dela s srednješolci_kami do mladih uveljavljajočih se profesionalnih gledaliških ustvarjalk_cev. Več informacij.

HKU University of the Arts Utrecht: ena največjih univerz v Evropi, specializirana za izobraževanje na področju umetnosti in medijev. Združuje devet fakultet, med njimi tudi akademijo za gledališče. Več informacij

Kadir Has University, Istanbul: poučevanje na tej univerzi temelji na manjših fokusiranih skupinah, internacionalizaciji in interdisciplinarnem delu. Univerzo sestavlja pet fakultet, med njimi je tudi umetniška akademija. Več informacij.

Projekt podpirata

Grb MOL s slovenskim napisom (ležeči)_bel.png
JSKD_crnobel_rgb.png