Glej, kaj pa ti misliš?

V Gledališču Glej pripravljamo program za leta 2019-2022. In ker bi aktivne počitnice radi delili še z vami, vas vabimo k sodelovanju.

Zanimajo nas vaše ideje, koncepti, premisleki, želje.

Zdaj pa. Mi bomo še naprej producirali gledališče, ki je: sveže, drugačno, raziskovalno, procesno, komunikativno, provokativno, igrivo, iskreno, resno, odločno in dosledno.

Od vas v tej fazi pričakujemo kratke sestavke, ki odgovarjajo na vsaj nekatera izmed vprašanj: kdo ste? Zakaj bi delali pri nas in z nami? Kaj bi počeli? Zakaj bi počeli prav to? Zakaj zdaj? (Okej v letih 19-22). Kako bi se v grobem lotili projekta? S kom? Kaj pričakujete z naše strani? Zakaj bo to najbolj kul projekt vseh časov?

Bodi dovolj.

Pišite. Pošljite na poziv@glej.si. Ko uspete, najkasneje pa do konca avgusta.

Avtorice in avtorje idej, ki nas bodo vznemirile, bomo povabili na razgovore.

Hvala.

 

Se vidimo,

 

vaš Glej!

Odprt poziv

V Gledališču Glej vse leto, vsako leto na poziv@glej.si sprejemamo dobre ideje, drzne ustvarjalce ter domišljene koncepte.

Glej prisega na proces, dopušča produktne napake in rad preizkuša nove produkcijske pristope.

Glej dojemamo kot odprt prostor, prostor svobode in odprta vrata v svet (gledališča). 

Trudimo se delovati transparentno. Naše trenutne programske smernice.

Pišite nam.

Vaše predloge bo obravnaval umetniški svet, v zasedbi: Jure Novak, Anja Pirnat, Barbara Poček in Inga Remeta.

Koncept naj poleg kratkega opisa vsebuje odgovore na tri ključna vprašanja:

Kaj?

Konkretno kaj. Poleg izvirnega dela oziroma naslova in vsebine. Žanr (plesno? govorno? lecture? fizično?). Reference (čemu bo podobno?). Vsebina (avtorska obdelava? priredba? improvizacije? dramatizacija?).

Zakaj?

Zakaj ta tekst, ta žanr, ta način? Zakaj ti, zakaj v Gleju, zakaj danes, tukaj in zdaj? Zakaj v offu, zakaj specifično pri nas, zakaj pod temi pogoji?

Kako?

Metode, načrt dela, načrt produkcije / postprodukcije. Želje in ambicije projekta.

 

Koprodukcije in gostovanja

Vedno smo odprti tudi za koprodukcijsko sodelovanje in gostovanja že izdelanih predstav. Pri odločanju o sodelovanju nas bosta prvenstveno vodili vsebina in kvaliteta izvedbe projekta, bolj verjetno pa se bomo odzvali tudi na predloge za dolgoročnejša sodelovanja.