dramska delavnica

Premiera

25. marec 2022 /Gledališče Glej /

obvezne prijave na rezervacije@glej.si / v okviru Festivala Fabula


Dino Pešut Arhiv Beletrine.jpg

O delavnici

Gostovanje Dina Pešuta, letošnjega avtorja v fokusu programa Fabula Hub, v katerem Festival Fabula pozornost namenja mladim, perspektivnim literarnim imenom, bo potekalo tudi v okviru Kulturne četrti Soteska ter na odru Gledališča Glej.
Dogodek bo obsegal dramsko delavnico, ki jo bo z mladimi slovenskimi ustvarjalci/ustvarjalkami s področja gledališča in literature, vodil Dino Pešut, sledilo pa bo druženje ter pogovor o dramaturškem/literarnem delu in osrednjih temah ustvarjanja letošnjega avtorja Fabula Hub.

Prijave na delavnico

Število udeležencev na delavnicah in pogovoru z Dinom Pešutom je omejeno na 20 ljudi, v primeru večjega števila prijav si pridržujemo pravico do izbora. Prijave na dogodek, skupaj s krajšim življenjepisom in spremnim zapisom o delu in središčnih temah vašega ustvarjanja (do 3 strani A4) sprejemamo do 10. marca 2022 na elektronski naslov: rezervacije@glej.si

O mentorju

Dino Pešut (1990) je hrvaški dramaturg, pisatelj in pesnik. Na Akademiji dramske umetnosti v Zagrebu je končal študij dramaturgije. Kot dramaturg sodeluje z različnimi gledališči doma in na tujem. Nekaj let je živel v Berlinu in leta 2018 prejel prestižno gledališko nagrado, namenjeno mladim avtorjem, Der deutsche Jugendtheaterpreis. Njegova dramska dela zelo pogosto prejemajo tudi ugledne hrvaške nagrade. Z območja gledališke umetnosti je avtor vstopil tudi na področje literature in leta 2017 izdal prozni prvenec Potolčena kolena, s katerim je navdušil hrvaško literarno kritiko in bralstvo. Podoben odziv je prejel tudi leta 2020 izdani humorni in pretresljivi roman Očetov sinko, v katerem se Dino Pešut izpostavi kot eden najmočnejših proznih glasov svoje generacije, kot avtor, ki odlično razume trenutek, v katerem živimo, in ga uspe spremeniti v vrhunsko literarno umetnino.

Prireditev poteka v koprodukciji Festivala Fabula in Gledališča Glej.

Povezave

STA: Dino Pešut na Fabuli: Govorim v imenu sebe, ne svoje generacije

Ventilator besed: Dino Pešut je avtor v središču Fabula Hub