Beletrinina debata

»Je družba res razpadla?«

Galerija

BD_event_cover_04 (1).jpg
© Beletrina

O pogovoru

Je etika po dveh letih pandemije res že postala tema za zgodovinarje, kot se provokativno sprašujejo nekateri? Je družba res razpadla v prah partikularnih interesov? Je odnos do necepljenih res diskriminatoren in etično sporen ali gre le za načrtno pregrevanje nastale situacije za uresničevanje kratkovidnih političnih ciljev? Je kriza res le težava ali pa lahko prinese tudi kaj pozitivnega, kot na primer priložnost za prepotrebni samopremislek?
O vsem tem in še čem bodo na četrti v vrsti Beletrininih debat mnenja izmenjali dr. Tamara Ditrich, filozof dr. Blaž Zabel ter esejist in pesnik Muanis Sinanović. Pogovor bo povezoval dr. Blaž Mazi z Radia Slovenija.

Vstopnice bodo na voljo uro pred dogodkom na blagajni Gledališča Glej. Neposrednega spletni prenos bo potekal na Beletrininem Youtube kanalu.
Z nizom pogovornih dogodkov, ki nosijo ime Beletrinina debata, Založba Beletrina osvetljuje aktualne in vznemirljive teme. 

V skladu z odloki vlade se javnih kulturnih prireditev udeležijo le osebe s potrdilom o negativnem testu, potrdilom o cepljenju ali o prebolelosti covida-19 (načelo PCT). V Skladu s smernicami NIJZ in veljavnimi ukrepi za zajezitev širjenja novega koronavirusa bodo zagotovljeni vsi pogoji za varen obisk.