uprizoritveni diskurz na temo spolov in spolne neenakosti

Galerija

Glej_Fun2023m_NezaOblak_80.jpg
© Neža Oblak
Glej_Fun2023m_NezaOblak_81.jpg
© Neža Oblak
Glej_Fun2023m_NezaOblak_82.jpg
© Neža Oblak
Glej_Fun2023m_NezaOblak_83.jpg
© Neža Oblak
Glej_Fun2023m_NezaOblak_84.jpg
© Neža Oblak

O pogovoru

Mavrica nad Alpami je performativni diskurz za mlade, katerega namen je osvetliti teme, kot sta spol in spolna neenakost. Diskurz je organiziran v okviru projekta Future=NOW! A Youth Manifesto in bo z edinstvenim interaktivnim formatom televizijskega kviza  posameznikom omogočil, da prispevajo svoje misli in mnenja o obravnavanih tematikah.

Razprava bo vključevala ugledne strokovnjake s področja, njihovi različni pogledi in izkušnje pa bodo ponudili celovit pogled na polje tematike spolov. 

Namen debate Mavrica nad Alpami je ustvariti prostor za kritično razmišljanje. Želimo ne le ozaveščati, temveč tudi spodbuditi diskurz in ukrepe za bolj vključujočo in enakopravno družbo.

Sodelujejo

- Lia Bordon

- Tonja Jerele

- Evan Grm

Moderira: Trafika Čik Kunt

O projektu Future=NOW! A Youth Manifesto

S projektom Future = NOW! A Youth Manifesto (FuN!), ki ga sofinancira Evropska unija preko programa Ustvarjalna Evropa (sklop Kultura), skupaj z mlado generacijo poskušamo zasnovati polje presečišč umetnosti in aktivizma o temah, ki so v središču njihove prihodnosti, njihovih skrbi. S pomočjo artivizma in uprizoritvenih umetniških praks želimo redefinirati forume 21. stoletja, vključiti občinstvo v posamične site-specific akcije in začeti razpravo s pomočjo participativnih praks.

Projekt FuN! nas vse skupaj poziva, da se resnično povežemo, ne le na lokalni in nacionalni ravni, ampak tudi transnacionalno in medsektorsko. Projekt se osredotoča na vprašanja spola, okoljske krize in socialne inkluzije. 

Na kratko: to je FuN način za reševanje današnjih najbolj vznemirljivih ter dinamičnih družbenih vprašanj prihodnosti. Mladi z mladimi za mlade. Več o projektu

Performativni diskurz je bil izveden v okviru projekta Future=NOW! A Youth Manifesto.

Izvedba projekta je financirana s strani Evropske komisije, programa Ustvarjalna Evropa, Kultura.

Vsebina komunikacije je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

EN Co-Funded by the EU_NEG.png
Grb MOL s slovenskim napisom (ležeči)_bel.png
FuN logo_bel.png
JSKD_crnobel_rgb.png