podelitev nagrad

Premiera

12. junij 2021 /Gledališče Glej /

v okviru #soteskaopen2021 / brezplačno


Galerija

WoW-festival-fb-cover.png
© Mesto žensk
WoW-festival-okvir-za-fotke-fb-event-wow-nagrade2 (1).jpg
© Mesto žensk
Mesto žensk letos že drugič podeljuje nagrade WoW, tudi tokrat pod motom: Če ženske želimo imeti svojo zgodovino, jo moramo pisati same. Z nagradami izpostavljamo nevidno delo, zgodbe, pogum in odločnost kolektivov in posameznic – bork za boljši svet, feminističnih junakinj. To je naš odgovor na sistematično brisanje žensk iz zgodovine ter izpuščanje njihovih prizadevanj in dosežkov iz zgodovinskega kanona.
Komisija v sestavi Urška Breznik, Ada Černoša, Katja Kovač, Klara Otorepec in Jelka Zorn je letos pregledala 182 nominacij. Vključevale so tako prepoznavna imena kot ženske, katerih delo in uspehi še čakajo na zasluženo priznanje.
WoW nagrado za leto 2021 prejmejo aktivistka na področju podpore in solidarnosti z begunkami in begunci Zana Fabjan Blažič; borka za pravice izbrisanih, brezposelnih, migrantskih delavk in delavcev ter begunk in beguncev Aigul Hakimova; seksologinja, ginekologinja in porodničarka dr. Gabrijela Simetinger; lezbična in LGBTQ+ radijska oddaja Radia Študent Lezbomanija ter Mednarodni feministični in kvirovski festival Rdeče zore.
Podelitev nagrad režira Tjaša Črnigoj. Moderira Živa Selan.
Scenografija in kostumografija: Nina Rojc; glasba in zvok v živo: Tea Vidmar; oblikovanje svetlobe: Špela Škulj; tehnično vodenje: Martin Lovšin; produkcija: Mesto žensk; koprodukcija: #soteskaopen2021 (Gledališče Glej in Kulturna četrt Soteska).