cikel mladinskih ARTivističnih delavnic

Premiera

20. maj 2022 /Mladi zmaji Črnuče, Dunajska cesta 367 /

brezplačno / obvezne prijave


unnamed (1).png

Več o peti delavnici

𝗣𝗼𝗚𝗟𝗘𝗝 𝗺𝗲! 𝐏𝐞𝐭𝐚 𝗔𝗥𝗧𝗶𝘃𝗶𝘀𝘁𝗶č𝗻𝗮 𝗱𝗲𝗹𝗮𝘃𝗻𝗶𝗰𝗮 𝘇𝗮 𝗺𝗹𝗮𝗱𝗲

29. oktober ob 10h I Mladi zmaji Črnuče, Dunajska cesta 367, Ljubljana

Cikel mladinskih ARTivističnih delavnic PoGLEJ me! je namenjen razvoju tehnik performativnih intervencij v javni prostor. Na tokratni delavnici v središče postavljamo gib/gibanje.

Na peti delavnici se bomo dotaknili giba/gibanja ter razmerja prostor/privatno/javno. Skozi oblikovanje avtorskega gibalnega izraza v gledališču in izven njega se bomo pobliže spoznali s tehnikami ter formami giba. Učili se bomo, kako se skozi telo izražamo tako v gledališkem kot v javnem prostoru in kako našo zgodbo povedati na način, da nas ljudje slišijo. Poudarek bo na razvoju gledaliških tehnik, ki jih lahko prenašamo tudi na ulico.

Prijava: delavnice so brezplačne, obvezne prijave do 28. oktobra na tej povezavi.

Vabljene_i!
g2g_zmaji_FB cover 1920x1080_4-10.png

Več o četrti delavnici

𝗣𝗼𝗚𝗟𝗘𝗝 𝗺𝗲! Četrt𝗮 𝗔𝗥𝗧𝗶𝘃𝗶𝘀𝘁𝗶č𝗻𝗮 𝗱𝗲𝗹𝗮𝘃𝗻𝗶𝗰𝗮 𝘇𝗮 𝗺𝗹𝗮𝗱𝗲

11. oktober ob 14h I  MMC Ljuba in Drago (Ljudski dom v ČS Šentvid)
 
Cikel mladinskih ARTivističnih delavnic PoGLEJ me! je namenjen razvoju tehnik performativnih intervencij v javni prostor. Na tokratni delavnici v središče postavljamo temo prostora.    
 
Na četrti delavnici se bomo dotaknili teme prostora ter razmerja prostor/privatno/javno. Skozi oblikovanje avtorskega gibalnega izraza v gledališču in izven njega se bomo pobliže spoznali s tehnikami ter formami giba. Učili se bomo, kako se skozi telo izražamo tako v gledališkem kot v javnem prostoru in kako našo zgodbo povedati na način, da nas ljudje slišijo. Poudarek bo na razvoju gledaliških tehnik, ki jih lahko prenašamo tudi na ulico.    
 
Prijava: delavnice so brezplačne, obvezne prijave do 10. oktobra na tej povezavi.
Vabljene_i!
g2g_zmaji_FB cover 1920x1080_20-9.png

Več o tretji delavnici

𝗣𝗼𝗚𝗟𝗘𝗝 𝗺𝗲! Tretj𝗮 𝗔𝗥𝗧𝗶𝘃𝗶𝘀𝘁𝗶č𝗻𝗮 𝗱𝗲𝗹𝗮𝘃𝗻𝗶𝗰𝗮 𝘇𝗮 𝗺𝗹𝗮𝗱𝗲

27. september ob 14h I  MMC Ljuba in Drago (Ljudski dom v ČS Šentvid)
 
Cikel mladinskih ARTivističnih delavnic PoGLEJ me! je namenjen razvoju tehnik performativnih intervencij v javnem prostoru. Na tokratni delavnici v središče postavljamo temo telesa.    
 
Na tretji delavnici se bomo najprej skozi diskurz dotaknili teme telesa ter razmerja telo-osebno/privatno/javno. Sledil bo praktični del delavnice o tehnikah, temah in oblikovanju avtorskega gibalnega izraza v gledališču in izven njega. Učili se bomo, kako se skozi telo izražamo v javnem prostoru in kako našo zgodbo povedati na način, da nas ljudje slišijo. Poudarek bo na razvoju gledaliških tehnik, ki jih lahko prenašamo tudi na ulico.    
 
Prijava: delavnice so brezplačne, obvezne prijave do 26. septembra na tej povezavi.


Vabljene_i!

g2g_zmaji_FB cover 1920x1080_19-8.png

Več o drugi delavnici

𝗣𝗼𝗚𝗟𝗘𝗝 𝗺𝗲! 𝗗𝗿𝘂𝗴𝗮 𝗔𝗥𝗧𝗶𝘃𝗶𝘀𝘁𝗶č𝗻𝗮 𝗱𝗲𝗹𝗮𝘃𝗻𝗶𝗰𝗮 𝘇𝗮 𝗺𝗹𝗮𝗱𝗲
2. september ob 15h I Mladi zmaji Črnuče, Dunajska cesta 367, Ljubljana

Cikel mladinskih ARTivističnih delavnic PoGLEJ me! je namenjen razvoju tehnik performativnih intervencij v javni prostor. Na junijski delavnici v središče postavljamo temo spola in spolnosti.

Na drugi delavnici si bomo najprej ogledali študentsko avtorsko predstavo Breskvice, ki je nastala v sklopu letošnjega ŠtudenTeatra. V njej mladi preizprašujejo vlogo spola, spolnosti in družbenih norm. Sledil bo pogovor z ustvarjalno ekipo predstave o tehnikah, temah in oblikovanju avtorskega izraza v gledališču in izven njega. Nato bomo izvedli tematsko delavnica o artivitističnih praksah v javnem prostoru. Učili se bomo, kako osebno mnenje izražamo v javnem prostoru in kako našo zgodbo povedati na način, da nas ljudje slišijo. Poudarek bo na razvoju gledaliških tehnik, ki jih lahko prenašamo tudi na ulico.
Prijava: delavnice so brezplačne, obvezne prijave na tej povezavi do 1. septembra.
Vabljene_i!  
g2g_zmaji_FB cover 1920x1080_OK.png

Več o prvi delavnici

Prva delavnica. Fokus: Sreča I 20. maj ob 15h I Mladi zmaji Črnuče, Dunajska cesta 367, Ljubljana

“Plesali bomo, kot da nas nihče ne gleda. Vstani, razturaj, ponovi!” 
Ekipa mladinske predstave Sreče Lov 

Ste se kdaj počutili, da vas nihče ne razume? Nihče ne posluša? Da v sebi kričite, svet pa vam pravi, da morate biti tiho, ker ste srečni? 
Cikel mladinskih ARTivističnih delavnic PoGLEJ me! je namenjen razvoju tehnik performativnih intervencij v javni prostor.    
Na prvi delavnici si bomo najprej ogledali izseke mladinske avtorske predstave Sreče Lov, ki govori o pritiskih sodobnega sveta na mlade. Sledi krajše predavanje o artivizmu in intenzivna delavnica o artivitističnih praksah v javnem prostoru. Učili se bomo, kako osebno mnenje izražamo v javnem prostoru in kako našo zgodbo povedati na način, da nas ljudje slišijo. Poudarek bo na razvoju gledaliških tehnik, ki jih lahko prenašamo tudi na ulico.     

Prijava: delavnice so brezplačne, obvezne prijave do 19. maja na tej povezavi.

Mentorji: Tjaša Pureber (producentka, aktivistka, komunikatorka v Gledališču Glej), Anja Pirnat (producentka, vodja mladinskih programov Gledališča Glej) in ekipa predstave Sreče Lov (Tina Malenšek, Petja Rozman in Petruša Koželj).

Produkcija: Gledališče Glej in Mladi zmaji
Podpora: Mestna občina Ljubljana 

PoGLEJ me! je cikel petih delavnic, ki jih Gledališče Glej ob podpori Mladih zmajev izvaja med majem in oktobrom 2022.