real-time performans

»V resnici zelo old school.«

-sz3

Galerija

IMG_20171127_191036.jpg
IMG_1144.JPG
IMG_1145.JPG
IMG_1147.JPG
IMG_1149.JPG
IMG_1161.JPG
IMG_1162.JPG
IMG_1163.JPG

O predstavi

Prezentacija performativnega modela/uprizoritvene partiture skozi prizmo konkretne skupnosti. 

Kar se ponuja, je odprta seansa. Pilot za skupnostno prenosljiv oz. odprt produkcijski način, zaganjalnik za skupinsko uprizarjanje real-time imaginarija. Stroj za smeh in solze. Ampak živ.

Gledališko produkcijo smo skozi kolaborativno analizo izkušenj in želja sodelujočih okrajšali na nekaj preprostih kompozicijskih pravil, ki se tičejo telesa, glasu, zvoka, besed in prostora in jih križali z nami samimi, našo mnogoterostjo - gledališka skupnost, ki se pogovarja v gledališkem jeziku. V resničnem svetu odra se noben ne zaveda vseh tveganj, nesporazumov, občutij in semantičnih poti, ki se pojavijo, ... spoznamo pa jih lahko skupaj. Ampak če začnemo vedno znova, ali res lahko karkoli preprečimo, dosežemo, pokažemo? 

#1 Minevanje
O minevanju je bilo že dosti rečenega, in pogosto izpade melanholično. Minevanje je neubežno. Mine leto. Mine ura. V sodobnosti je minevanje povsem postranska zadeva, zamenjujemo ga bodisi s staranjem, bodisi z dolgčasom. A ko minevanje zares vzljubiš, te čaka prijetno presenečenje. Aktivno doživljanje časa je tisto, ki minevanju dodeli poseben pomen, nadpomen. Doživetje je v sinestetičnem smislu sicer popolnoma intimno - na površje uhaja le kak okrušek, smeh in solze. 
Potreben je pogum, da se zares soočimo z minevanjem, in kar se biokemije tiče, pogumu sledi nagrada. Kar torej v resnici sledi pogumu, je čista fikcija, trip. Le pravi (ne)korak in že si neresničen. Nedotakljiv. Viden. Kot da potem za Soncem posije še Črno Sonce - jasno, nedojemljivo. Kot pesem. Kot ples. Kot melos. Kot smisel. Tako mine čas, če sprejemaš. 

Kolofon

Nastopajoči predstavniki kolaboracije:
Peter Frankl, Barbara Ribnikar, Tajda Podobnik, Ivan Mijačević, Aleš Zorec.
mogoče še Aphra Tesla, Eva Nina Lampič, Zala Sajko, Luka Martin Škof. zaenkrat.

Sodelujoči-avtorji:
Zala Sajko, Eva Nina Lampič, Luka Martin Škof, 
Peter Frankl, Barbara Ribnikar, Tajda Podobnik,
Aleš Zorec, Ivan Mijačević, Jure Podgoršek,
Sophia Seiss, Katie Duck, Jožica Avbelj,

Mentorstvo:
Katie Duck, Jožica Avbelj

Podporniki/zahvale:
Alja Lobnik, Rok Bozovičar, Jasmina Založnik, Miha Možina, Leja Jurišič, drugi.

Produkcija: Gledališče Glej
Izvršna producentka: Barbara Poček

Povezave

sz3.glej.si

Glej, rezident