študentska avtorska predstava

Galerija

PicsArt_04-06-06.03.20.jpg
© Moment
PicsArt_04-06-06.08.58.jpg
© Moment

O predstavi

Realna situacija, v kateri se znajdejo štirje posamezniki. Kako delovati kot skupina? Kako lahko podpremo drug drugega, če smo si različni? Ali je naša različnost lahko odskočna deska ali predstavlja oviro? Lahko skupaj sploh kaj ustvarimo? 

Štirje smo. Prvi pozna pravila igre, ve da ta ni pravična, ampak jo mora odigrati do konca. Drugi ne ve kaj dela, kaj si želi, s čim se ukvarja. Vse kar si želi tretji je, da se spozabi in živi v trenutku.  Četrti je tukaj in opazuje, pozira kot jabolko in čaka na spremembe. 

Kot skupina štirih funkcioniramo v dopolnjevanju, vsak prinaša svoj svet na oder in dopolnjuje drugega. 

 

Kolofon 

Avtorji in nastopajoči: Petja Golec Horvat, Katarina Kolar, Gašper Marčič, Lara Vihernik Pilko 

Mentorica: Barbara Kukovec 

Kostumografija: ekipa 

Oblikovalec svetlobe: ekipa

Tehnično vodstvo: ekipa

Tehnična pomoč: Andrej Firm

Izvršni producent: Zoran Petrovič

Produkcija: Moment Maribor

 

Več o ŠtudenTeatru

ŠtudenTeater je program za študente negledaliških programov, ki želijo nadgraditi svoje gledališko in ustvarjalno znanje in živeti oder. Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD), Gledališče Glej, Moment v sodelovanju z GT22 in Hiša otrok in umetnosti v sodelovanju s Hišino lutkovno akademijo s svojo profesionalno in strokovno podporo oblikujemo in vodimo ideje študentov v okvirih avtorskega, plesnega, performativnega in glasbenega gledališča.

Po uvodnih delavnicah pod vodstvom vrhunskih strokovnjakov so gledališke skupine glede na svoje zanimanje (sodobni ples, avtorsko gledališče, interdisciplinarni pristopi itn.) ter skozi ustvarjanje avtorske predstave razvili svojo lastno gledališko poetiko. Predstave si lahko ogledate v sklopu festivala ŠtudenTeater 6.0. 


Več o programu ŠtudenTeater.