študentska predstava / po motivih Mauricea Maeterlincka

Premiera

12. april 2022 /Gledališče Glej /

RAZPRODANO


glej_promo-barva_nezaoblak.jpeg

O predstavi

Kaj je usoda? Ali jo lahko prelisičimo? Ali je bolje, da se z njo soočimo? Kaj je upanje? Zakaj toliko upamo? In do kdaj bomo upali? Se zavedamo minljivosti?

Nemočen otrok Tintagiles, ki se vrne domov. Sestri Ygraine in Bellangère, ki ga želita zaščititi pred kraljico, ki preži na najmanjši košček sreče in vedno doseže svoje. In starec Agloval, ki je to zgodbo že večkrat videl, a vseeno želi pomagati. A sploh kdo ve, kdo je kraljica in kako se pred njo ubranimo? Bodo ljubezen, upanje in odločnost dovolj močna obramba? Skozi pretkano igro simbolike, medsebojnih odnosov in nenavadnih prizorov bomo skupaj raziskali odgovore na vsa vprašanja.

Kolofon

Avtorice_ji: Ana Mezek, Bora Erdem Karatay, Nika Simonič, Renata Golja
Mentorica: Tatjana Peršuh 
Produkcija: Gledališče Glej

Več o ŠtudenTeatru

ŠtudenTeater je program za študente negledaliških programov, ki želijo nadgraditi svoje gledališko in ustvarjalno znanje in živeti oder. Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD), Gledališče Glej, Moment v sodelovanju z GT22, Hiša otrok in umetnosti in ZKD Nova Gorica s svojo profesionalno in strokovno podporo oblikujejo in vodijo ideje študentov v okvirih avtorskega, plesnega, lutkovnega, performativnega in glasbenega gledališča. ŠtudenTeater je letos potekal v Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici in Novem mestu.

Več na tej povezavi.