študentska avtorska predstava

Premiera

13. april 2022 /Hiša otrok in umetnosti, Komenskega 9
Ostaline.jpg

O predstavi

Kamorkoli gremo, vzamemo svoje zgodbe s seboj – no, če si zgodbe ne vzamejo nas. Skupaj puščamo sledi – včasih so to uhojene poti, drugič odseki zgodb, ki jih ne morem več nositi, včasih pa kupi smeti. V nove svetove zakorakamo polni zgodb, ki definirajo našo zgodovino in nas same. Naše zgodbe prepredajo vsakdan, rastejo iz dreves, plazijo se pod posteljami, dišijo iz skodelice juhe. Ogromno zgodb ne vidimo – ogromno pa jih slutimo. A katera zgodba bo preživela? Čigava ne bo nikoli videna?

In čez 20 000 let mogoče bo prišel arheolog izkopavat ostanke naših življenj. Čez in čez bo razprostrl pokrajino in preiskal vsako njeno gubo – da bi si le dokazal, da ima vse svoj namen. Da bi osmislil svoj nesmisel, da bi spisal svojo zgodbo. Da bi fosil njegove zgodbe ostal nedotaknjen, zamrznjen v času.

In čez 20 000 let mogoče …

Kolofon

Avtorice_ji: Gala Jarc, Eva Karolina Soršak, Jana Zorko
Mentorja: Irena Rajh, Anže Virant
Produkcija: Hiša otrok in umetnosti

Več o ŠtudenTeatru

ŠtudenTeater je program za študente negledaliških programov, ki želijo nadgraditi svoje gledališko in ustvarjalno znanje in živeti oder. Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD), Gledališče Glej, Moment v sodelovanju z GT22, Hiša otrok in umetnosti in ZKD Nova Gorica s svojo profesionalno in strokovno podporo oblikujejo in vodijo ideje študentov v okvirih avtorskega, plesnega, lutkovnega, performativnega in glasbenega gledališča. ŠtudenTeater je letos potekal v Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici in Novem mestu.
Več na tej povezavi.