študentska avtorska predstava

Premiera

12. april 2022 /Gledališče Glej

O predstavi

Štiriindvajset ur. Slavko in Julija. In babica. Skupno jim je to, da bi vsi radi nekaj povedali, pa ne znajo. Radi bi se razgovorili, a ne zmorejo. Bežijo od pogovorov, odnosov in stikov. Tukaj so tudi glive. Kaj imajo glive s Slavkom in Julijo? To se sprašujemo tudi mi. Vemo pa, da glive živijo v sožitju, se povezujejo in so prenašalke informacij. So del ekosistema, pa čeprav so potrošniki, razkrojevalci ali zajedalci. Slavko, Julija in babica so prebivalci iste soseske. Pa tega sploh ne vedo vsi trije.

Danes je v akciji brancin. Gojen. Kupiš dva, dobiš tri. Obetala se je slavnostna večerja, a sta dva brancina ostala. Babica je spet večerjala sama.

Kolofon

Avtorice_ji: Maca Svete, Marija Brašić, Adrian Četojević
Mentor: Miha Nemec 
Produkcija: JSKD Nova Gorica in ZKD Nova Gorica

Več o ŠtudenTeatru

ŠtudenTeater je program za študente negledaliških programov, ki želijo nadgraditi svoje gledališko in ustvarjalno znanje in živeti oder. Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD), Gledališče Glej, Moment v sodelovanju z GT22, Hiša otrok in umetnosti in ZKD Nova Gorica s svojo profesionalno in strokovno podporo oblikujejo in vodijo ideje študentov v okvirih avtorskega, plesnega, lutkovnega, performativnega in glasbenega gledališča. ŠtudenTeater je letos potekal v Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici in Novem mestu.

Več na tej povezavi.

 

Povezave

SiGledal: Slavko in Julija