študentska avtorska predstava / Tanajvišji

Premiera

18. marec 2023 / Skladovnica, Beethovnova 5

Na sporedu

21. april 2023 / ob 20h / Skladovnica, Beethovnova 5
Vstopnice

Galerija

MORAŠ - promo fotka.jpeg

O predstavi

Ne obupaj, verjemi vase, vztrajaj, ne popuščaj, sreča je na strani drznih, garaj za svoje sanje, preko trnja do zvezd…bla bla bla!

V meščanskem stanovanju se pozno v noč zabavajo z modernimi floskulami kontaminirane duše. Životarijo v svojem nemiru, zastrupljeni z ambicijo – tako lastno kot tisto, ki jo narekuje zblaznela neokapitalistična družba. Hlastajo za uspehom in edini vir preživetja jim predstavljajo njihovi glamurozni dosežki. Lepoto so izmaličili do neprepoznavnosti in v krčih, mukah ustvarili novo. Kako dolgo bodo preživeli v tej veličastni iluziji?

Kolofon

Igrajo: Tanajvišji / Tjaša Stanić Gjorgjievska, Eva Česnik, Rok Backer, Don Ciglenečki
Kostumi: Matjaž Plošinjak
Maska: Vanja Djuran
Mentor: Hristina Tomše Vasić
Produkcija: Gledališče Glej

Nekaj o skupini: 
Tanajvišji iz Študent teatra 8.0 preizprašujemo ambicijo, identiteto, vzpone in padce. Vsi visoki, po duši esteti in od gledališča prevzeti. Rok 190cm, Don 188cm, Tjaša 186cm, Ana 178cm, Eva 176cm.

Več o ŠtudenTeatru

ŠtudenTeater je program za študente negledaliških programov, ki želijo nadgraditi svoje gledališko in ustvarjalno znanje in živeti oder. Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD), Gledališče Glej, Moment v sodelovanju z GT22, Hiša otrok in umetnosti in ZKD Nova Gorica s svojo profesionalno in strokovno podporo oblikujejo in vodijo ideje študentov v okvirih avtorskega, plesnega, lutkovnega, performativnega in glasbenega gledališča. 

Več na tej povezavi.