tridnevna delavnica / Bush Hartshorn

Galerija

TRIGGER 23_workshop5.jpg
TRIGGER 23_workshop4.jpg
TRIGGER 23_workshop3.jpg

Delavnica feedback metode z Bushem Hartshornom

Platforma TRIGGER pripravlja tridnevno delavnico o feedback metodi, dajanju in prejemanju povratnih informacij, ki koristijo v procesu skupinskega ustvarjanja in splošnega kolektivnega sodelovanja.

Hartshorn bo tekom delavnice najprej predstavil načela nenasilne komunikacije (Non-Violent Communication - NVC) in nevrolingvističnega programiranja (Neuro Linguistic Programming - NLP), ki jih je mogoče uporabiti v številnih poklicnih in osebnih situacijah.

Načela NVC in NLP bodo služila kot osnova ob predstavitvi t.i. feedback metode - metodologije za izmenjavo povratnih informacij, ki temelji na procesu kritičnega odzivanja po koreografijnji in pedagoginji Liz Lerman. Glede na preostali čas se bo lahko preučilo in predstavilo tudi druge metode za delo v skupini, ki postajajo temeljne tudi za delo v sodobnem avtorskem gledališču.

Vpis in udeležba

Delavnica bo potekala 19., 20. in 21. aprila 2023 v prostorih Slovenskega gledališkega inštituta - SLOGI - na Mestnem trgu 17 v Ljubljani vsak dan med 12:00 in 18:00. 

Delavnica bo v angleškem jeziku. Število mest je omejeno. 

Kotizacija za delavnico za vse tri dni znaša 60 evrov.

Prijave so obvezne na tej povezavi. Zbiramo jih do zapolnitve mest in najkasneje do 15. aprila. Ko izpolnite prijavnico, vam pošljemo predračun in vaša prijava je zaključena po plačani kotizaciji. Več informacij: info@glej.si

O mentorju

Bush Hartshorn je leta 1982 diplomiral iz gledališkega jezika na Dartington College of Arts. Od takrat naprej je deloval kot skupnostni umetnik, dramaturg, performer, gledališki programer in umetniški vodja v Združenem kraljestvu, Španiji, Belgiji, na Nizozemskem, Irskem in Danskem, kjer je bil umetniški vodja Dansehallerne Copenhagen, ter kot član različnih svetov, komisij in žirij Sveta za umetnost in drugih ustanov, ki dodeljujejo donacije.

Leta 2009 se je usposobil za trenerja odnosne dinamike, kar mu je pomagalo pri mentorstvu plesnih umetnic_kov. Od januarja 2015 izvaja mentorstvo in coaching umetnikov v Avstraliji, Tajvanu, Cipru, Veliki Britaniji, Španiji, Češkem, Litvi, Madžarskem in na Poljskem. Odkar se je leta 2021 upokojil z mesta vodje razvoja umetnikov v Dancebase v Edinburgu na Škotskem, je povečal število in pogostost izvajanja delavnic feedback metode ter nudi stalno mentorstvo trem umetnikom iz Madžarske, Češke in Tajvana.

TRIGGER 23 logo pasica FINAL BW - ČRNA.jpg

Delavnica poteka v sklopu izbraževalnega programa TRIGGER 2023.

Potekala bo med 19. in 21. aprilom med 12:00 in 18:00 v prostorih Slovenskega gledališkega inštituta na Mestnem trgu 17 v Ljubljani. Prijave zbiramo tu.

TRIGGER je del partnerske mreže Platforme Centra za kreativnost. Projekt Center za kreativnost sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija. Platformo TRIGGER sofinancirajo tudi Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije, Mestna občina Ljubljana in Mestna občina Maribor.