pogovor / Festival Fabula

Premiera

04. junij 2021 /Gledališče Glej /

v okviru #soteskaopen2021 / zunanje prizorišče / obvezne rezervacije@glej.si ali na tej povezavi / brezplačno


Galerija

2021_FABULA_FB_event coverji_0.jpg
© Festival Fabula
enis maci wurde-2018-in-der-kritiker-innen-umfrage-von-theater-heute.media.9b54b18483b606ca0db55d513d63dbd4v1.jpg
© Festival Fabula
FABULA2021_slides5.jpg
© Festival Fabula
maci_manjsa_web.jpg
© Festival Fabula

O pogovoru

Gostovanje letošnje avtorice Festivala Fabula, Enis Maci v sklopu programa Fabula Hub bo potekalo tudi v okviru Kulturne četrti Soteska ter izvedeno na zunanjem odru #soteskaopen2021. Dogodek z literarnim zajtrkom bo ponudil pogovor o dramaturškem delu Enis Maci in osrednjih temah njenega ustvarjanja, temu pa bo sledilo druženje z avtorico in slovenskimi ustvarjalci/ustvarjalkami, ki delujejo na področju gledališke umetnosti. 

Pogovor z avtorico bo vodila slovenska raziskovalka in dramaturginja Maja Šorli.

Število udeležencev na dogodku literarnega zajtrka in srečanja z Enis Maci je omejeno na 20 ljudi. Prijave na dogodek sprejemamo do 1. junija na elektronski naslov: rezervacije@glej.si. Brezplačno vstopnico lahko rezervirate tudi na tej povezavi. 

Enis Maci (1993) je ena najperspektivnejših pisateljskih imen mlajše generacije. Njena drama Mitwisser je bila leta 2017 nagrajena s štipendijo Hans-Gratzer in bila premierno uprizorjena v dunajskem gledališču Schauspielhaus. Napisala je tudi igro Wüst, ki je bila uprizorjena v gledališču Bremen. Je hišna avtorica narodnega gledališča v Mannheimu, leta 2021 bo opravljala kulturno rezidenco na kulturni akademiji Tarabya v Istanbulu in v vili Aurora v Los Angelesu.

Prireditev poteka v sodelovanju z Gledališčem Glej.

Več o festivalu #soteskaopen

3. junij-2. julij 2021
Gledališče Glej I Kulturna četrt Soteska
predstave I koncerti I delavnice I razstave I večerni pogovori

Celoten program najdete na tej povezavi.

Nakup vstopnic za posamezen dogodek na tej povezavi ali rezervacije@glej.si

Kupujete pa lahko tudi pakete:
𝗣𝗮𝗸𝗲𝘁 𝘃𝘀𝘁𝗼𝗽𝗻𝗶𝗰 #𝘀𝗼𝘁𝗲𝘀𝗸𝗮𝗠𝗔𝗫𝗜
Paket vključuje deset poljubnih vstopnic (za isti ali različne dogodke). Izkoristi ga lahko tudi več oseb. Obvezna je predhodna rezervacija sedeža na rezervacije@glej.si, kjer nas obvestite, da koristite vstopnico iz paketa. Na blagajni vsakič pokažite natisnjeno potrdilo o nakupu. Cena paketa: 80 evrov.

𝗣𝗮𝗸𝗲𝘁 𝘃𝘀𝘁𝗼𝗽𝗻𝗶𝗰 #𝘀𝗼𝘁𝗲𝘀𝗸𝗮𝗠𝗜𝗡𝗜
Paket vključuje štiri poljubne vstopnice (za isti ali različne dogodke). Izkoristi ga lahko tudi več oseb. Obvezna je predhodna rezervacija sedeža na rezervacije@glej.si, kjer nas obvestite, da koristite vstopnico iz paketa. Na blagajni vsakič pokažite natisnjeno potrdilo o nakupu. Cena paketa: 32 evrov.

Za vstopnice, ki niso bile izkoriščene, denarja ne vračamo. Denar vračamo za vstopnice, če so dogodki odpovedani s strani organizatorja.