Praktična delavnica za producente in umetnike z Ivo Horvat (ArtRepublic)

Galerija

iva2.jpg
© Iva Horvat / Gledališče Glej
foto_iva.jpeg
© Iva Horvat / Gledališče Glej
33532984_10215204947904477_9181635649206222848_o.jpg
© Iva Horvat / Gledališče Glej

O delavnici

Gledališče Glej v sodelovanju s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, vabi na Praktično delavnico za producente in umetnike z Ivo Horvat (ArtRepublic) v okviru platforme TRIGGER.
V Slovenijo prihaja ena najprodornejših promotork na polju uprizoritvenih umetnosti Iva Horvat, ustanoviteljica agencije ArtRepublic. Na delavnici, ki je namenjena umetnikom in producentom, vas bo na primeru individualnih projektov preko coachinga popeljala k razvoju dolgoročne strategije dela in prisotnosti na različnih trgih. Delo na delavnici je individualizirano in je praktične narave, namenjeno pa je vsem oblikam projektov v različnih razvojnih fazah. 

Cilj delavnice je razviti personaliziran strateški plan za vsakega izmed udeležencev, ki ga želite umestiti v mednarodni prostor, ali ustvariti načrt za umestitev projekta na specifični trg (mednaroden ali domač, festivalski ali koprodukcijski, itn.). Delavnico lahko izkoristite tudi za prevetritev karierne usmerjenosti in ciljev.  Z deljenjem informacij o funkcioniranju različnih okolij in vključevanjem različnih orodji bomo razvijali metodologije dela. 70 odsotkov delavnice temelji na praktičnih primerih, izdelavi strategij ter komunikaciji in načinih prezentacije. 

Na delavnici se boste seznanili z analizo okolji v različnih državah. Mapirali boste ključne festivale ter potencialne prebojne točke za svoje projekte. Pogovarjali se boste o oblikovanju trženjskih strategij ter ustrezne promocijske komunikacije. Naslovili boste vrednote in principe, ki jih je potrebno vzpostavljati med prebojem v tujino, oziroma pri strateškem načrtovanju umeščanja projektov, ter odprli vprašanje kreativnosti in oblikovanje inovativnih metod dela.   

Teme delavnice:

  • strategije distribucije v uprizoritvenih umetnostih
  • projekti in njihove vizije
  • trg in gradnja vidnosti
  • časovnice projektov
  • mreženje
  • ekologija, energija in trud
  • ustvarjanje personaliziranih strategij in načrtov
  • ustvarjalnost in zmožnost za hipne spremembe
  • komunikacija
  • profil komunikatorja

 

O predavateljici 

Iva Horvat je univerzitetna profesorica kineziologije, plesalka, koreografinja in režiserka. ArtRepublic je agencija za strategije in mobilnost na polju uprizoritvenih umetnosti, ki jo Iva vodi s soustanoviteljico Elise Garriga. V letu 2019 je postala gostujoča predavateljica na HKU univerzi za umetnost v Utrechtu in mentorica Producers Development Programa v Grand Teatre Groningen. Redno predava in vodi delavnice o internacionalizaciji, distribuciji in prodaji po Evropi, Aziji in Amerikah. 

 

Splošne informacije o delavnici 

Delovni jeziki delavnice: 

SLO, HR, ANG

Trajanje in lokacija:

Torek-četrtek, 1. - 3. september, SLOGI

10:00-16:00

Čas za kosilo je vsak dan med 13.00 in 14.00. 

Prijave

Prijavite se lahko na tem obrazcu najkasneje do 15. avgusta. Za več informacij smo vam na voljo na info@glej.si.

Vtisi iz delavnice v Ljubljani

Galerija

Glej TRIGGER_DELAVNICA_FB cover 1920x1080_OK2.jpg (1)
© Barbara Poček
IMG_1847.jpg
© Barbara Poček
IMG_1850.jpg
© Barbara Poček
IMG_1864.jpg (1)
© Barbara Poček
IMG_20200902_171056_164.jpg (1)
© Barbara Poček
received_771221383709144.jpeg (1)
© Barbara Poček
IMG_1844.jpg
© Barbara Poček

Projekt je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

prenos 3invert.png

Platformo sofinancirajo tudi Ministrstvo za javno upravo, Ministrstvo za kulturo in Mestna občina Ljubljana. 

prenos (1).png
Logotip Ministrstva za javno upravo_invert.jpg
image.jpg