Glej-StudenTeater-cover.png

Najavljamo Festival ŠtudenTeater 9.0! 

Gledališče Glej v sodelovanju z Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti in Hišo otrok in umetnosti med 8. in 10. marcem 2024 organizira že deveto edicijo festivala študentskih avtorskih predstav ŠtudenTeater 9.0. Na festivalu se bo predstavili_e mladi_e ustvarjalci in ustvarjalke, ki so avtorske pradstave pod vodstvom mentorjev in mentoric ustvarjali_e skoraj pol leta.

Kdaj? Od petka, 8. marca, do nedelje 10. marca. 2024

Kje? JSKD Skladovnica, Beethovnova 5

Organizacija: Gledališče Glej, JSKD, KUD Moment z GT22 in ZKD Nova Gorica, v sodelovanju s Hišo otrok in umetnosti.

Glej StudenTeater FB 1200x6285.png

ŠtudenTeater 9.0! Vpis v novo sezono do 15. oktobra.

Odpiramo vpis v deveto sezono ŠtudenTeatra! Za vse tiste, ki ste vedno slutili_e, da imate v sebi performerja_ko, pa mu_ji do zdaj še niste pustili_e, da skoči na oder. Odlični_e profesionalni_e igralci_ke in režiserji_ke vas bodo popeljali_e skozi večmesečne delavnice avtorskega gledališča do končne predstave. Spoznali_e boste zgodovino, producente, prizorišča, teorijo, predvsem pa prakso teatra..

 

Kaj je ŠtudenTeater? 

ŠtudenTeater je program za študente_tke negledaliških programov, ki želijo nadgraditi svoje gledališko in ustvarjalno znanje in živeti oder. Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD), Gledališče Glej, Moment v sodelovanju z GT22, Hiša otrok in umetnosti, ZKD Nova Gorica s svojo profesionalno in strokovno podporo oblikujemo in vodimo ideje študentov_k v okvirih avtorskega, plesnega, lutkovnega, performativnega in glasbenega gledališča.

 

Ponovno ponujamo dva izobraževalna modula: enega za tiste, ki jih zanimajo osnove gledališča na teoretskem nivoju (MODUL 1), ter drugega za tiste, ki si po uvodnih teoretskih predavanjih in skupinskih delavnicah želijo stati tudi na odru (MODUL 2). Rok prijave je 25. oktober 2023. Kontakt: info@glej.si.

 

Kako poteka letošnji ŠtudenTeater?

Po uvodnih skupinskih delavnicah in izobraževanih kursih pod vodstvom vrhunskih strokovnjakov_inj (MODUL 1) se boste razdelili_e v gledališke skupine, ki bodo oblikovane glede na polje zanimanja (sodobni ples, avtorsko gledališče, lutke, interdisciplinarni pristopi itn.) ter skozi ustvarjanje avtorske predstave razvili_e svojo lastno gledališko poetiko (MODUL 2). Na koncu sledi festival ŠtudenTeater 9.0, na katerem boste javnosti predstavil_e svoje predstave.

 

Kraj izvedbe: Ljubljana, Maribor, Koper, Nova Gorica 

Termini: oktober 2023 - marec 2024

 

Cena za udeležence v Ljubljani:

MODUL 1 (uvodne skupinske delavnice in teoretska predavanja): 75 evrov

 Po zaključku modula se lahko odločite za doplačilo razlike v ceni in udeležite programa MODUL 2 (praktične delavnice in ustvarjanje predstave).

 MODUL 2 (uvodne skupinske delavnice, teoretska predavanja, praktične delavnice z mentorji in produkcija predstave): 115 evrov

 

Cena kotizacije za udeležence v Ljubljani vključuje udeležbo pri programu Abonma Transferzala.

 

Abonma Transferzala je gledališko-plesni-performerski abonma, ki v sebi združuje izbor predstav petih ljubljanskih neodvisnih odrov: Centra kulture Španski borci, Gledališča Glej, Stare mestne elektrarne – Elektro Ljubljana, Plesnega Teatra Ljubljana in Nove pošte (Slovensko mladinsko gledališče in Zavod Maska).

Združevanje slednjih, ki s svojo drzno in prepoznavno gledališko ter plesno produkcijo bogatijo kulturno dogajanje prestolnice, izvira iz preproste želje vseh sodelujočih po abonmaju: obiskovalkam in obiskovalcem kulturnih dogodkov predstaviti najboljše, kar ponujajo sodelujoči neodvisni odri ter pritegniti vse tiste, ki bi te predstave še želeli videti.

V okviru Transferzale si lahko abonenti_ke ogledajo 5 različnih predstav, ki so nastale na neodvisnih odrih, izmed katerih si bo abonent izbral po eno z vsakega odra. Prav tako prejmejo abonenti poseben 50 % popust za ogled ostalih predstav, ki jih ponujajo odri znotraj abonmaja.

 

Cena za udeležence v drugih mestih (Mariboru, Kopru, Novi Gorici)

MODUL 1 (uvodne skupinske delavnice in teoretska predavanja): 50 evrov

Po zaključku modula se lahko odločite za doplačilo razlike v ceni in udeležite programa MODUL 2 (praktične delavnice in ustvarjanje predstave).

MODUL 2 (uvodne skupinske delavnice, teoretska predavanja, praktične delavnice z mentorji in produkcija predstave): 90 evrov

 

Rok prijave: 25. oktober 2023 oz. do zapolnitve mest.

Prijave sprejemamo na tej povezavi.

Uvodni vikend delavnic: 4./5.11.2023

 

Kdo se lahko prijavi?
Mladi_e in mladi_e po srcu - načeloma pa stari_e med 18 in 30 let. Študentski status ni pogoj za sodelovanje. Prijavijo se lahko tako posamezniki, kot tudi že delujoče skupine, ki so pripravljene sprejeti še kakšnega člana.

Kako se lahko prijavim?
Izpolniš prijavnico na https://www.glej.si/programi/studenteater/. Prijaviš se lahko na MODUL 1 ali MODUL 2. Možna je tudi začetna prijava na teoretski modul, ki ga nato nadgradiš z vpisom v praktični MODUL 2 (pri čemer doplačaš zgolj razliko v ceni).

Kako bo potekalo delo?
-->UVODNA VIKEND DELAVNICA: Vsi_e prijavljeni_e se bomo zbrali_e na uvodni vikend delavnici oktobra v Ljubljani, kjer bomo obdelali_e tematike performansa, igre, govora in giba.

-->CIKEL TEORETSKIH PREDAVANJ: Uvodnemu vikendu bodo sledila teoretska online predavanja o osnovah gledališča ter neodvisni uprizoritveni sceni s strani prepoznavnih dramaturgov, režiserjev in performerjev. Nato sledijo fizični obiski hiš različnih producentov neodvisne uprizoritvene scene.

-->PRAKTIČNE DELAVNICE Z MENTORJI: Skozi študijske vikende avtorskega gledališča boste z mentorji ustvarjali_e v Ljubljani, Mariboru, Kopru in Novi Gorici (točen razpored terminov in mentorjev bo za vsak kraj objavljen na uvodnem vikendu v Ljubljani). V študijskem procesu se bomo dodatno spoznali_e in na podlagi skupnih interesov sestavili_e skupine.

Vsaki skupini bo dodeljen mentor_ica (poklicni_a gledališki_a ustvarjalec_ka-režiser_ka, igralec_ka, performer_ka), ki bo skupini pomagal_a pri oblikovanju koncepta in predstave.

Vsaka skupina bo ob pomoči svojega_e mentorja_ice izdelala (genialno) predstavo, ki jo bomo predstavili na festivalu ŠtudenTeater v Ljubljani in s premierami v Mariboru, Kopru in Novi Gorici predvidoma marca 2024.

Kaj, če se ne morem udeležiti vikend delavnic?
Vikend delavnice so zelo pomembne ne samo zato, ker so delavnice vedno koristne, temveč tudi in predvsem zato, ker tam spoznaš ostale udeležence_ke.

Udeležba v projektu pa je vseeno možna tudi za tiste, ki imajo na uvodni vikend neodložljive obveznosti.

Kje bodo potekale vaje?
Vaje bodo potekale na različnih lokacijah v Ljubljani, Mariboru (Karantena), Kopru (CMK Koper) in Novi Gorici (TOČKA). Festival poteka marca v Ljubljani.

Kaj pomagamo?
Organizatorji_ke bomo izvedli_e uvodne delavnice in zagotovili_e mentorje za študijski proces, prostore za vaje in predstave, logistično podporo, PR za premierno predstavo ter omogočili_e osnovni proračun za predstave.

Kaj so moje obveznosti?
Resnost, zanesljivost in želja po ustvarjanju.

Aja, pa važno se je imeti fajn!

Kaj pa lanskoletni ŠtudenTeater? Glej, tako smo se imeli ...

Glej StudenTeater FB 1200x628 OK.png

Najavljamo Festival ŠtudenTeater 8.0! 

Gledališče Glej v sodelovanju z Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti in Hišo otrok in umetnosti med 17. in 19. marcem 2023 organizira že osmo edicijo festivala študentskih avtorskih predstav ŠtudenTeater 8.0. Na festivalu se bo predstavilo 31 ustvarjalk in ustvarjalcev v sedmih predstavah, ki so jih pod vodstvom mentorjev in mentoric ustvarjali skoraj pol leta.

Kdaj? Od petka, 17. marca, do nedelje 19. marca.

Kje? JSKD Skladovnica, Beethovnova 5, in Hiša otrok in umetnosti, Komenskega ulica 9.

Organizacija: Gledališče Glej, JSKD in KUD Moment v sodelovanju s Hišo otrok in umetnosti in ZKD Nova Gorica.

Program festivala

17. marec 2023

18h: PRIČE KOVANJU (lokacija: Skladovnica)
Avtorji: Tjaša Breznik, Kaja Petek, Gaja Nemanič, Eva Hubman, Tai Djurišič
Mentorica: Tatjana Peršuh
Produkcija: Gledališče Glej
VSTOPNICE

20h: Antilopa crkne (lokacija: Hiša otrok in umetnosti)
Nastopajo: Jera Dacar, Ana Hudobivnik, Vesna Markič, Tina Šajn
Mentor: Anže Virant
Produkcija: Hiša otrok in umetnosti
VSTOPNICE

18. marec 2023

18h: Moraš! (lokacija: Skladovnica)
Igrajo: Tanajvišji / Tjaša Stanić Gjorgjievska, Eva Česnik, Rok Backer, Don Ciglenečki
Kostumi: Matjaž Plošinjak
Maska: Vanja Djuran
Mentor: Hristina Tomše Vasić
Produkcija: Gledališče Glej
VSTOPNICE

20h: 5-4=2 (lokacija: Skladovnica)
Avtorica: Ana Ropic
Mentor: Petja Labović
Produkcija: KUD Moment
VSTOPNICE

19. marec 2023

18h: 28.02.2023 (lokacija: Cankarjeva cesta 5)
Avtorice_ji: Ajdina Kreslin, Ivana Kocutar, Katarina Kolar, Luka Ravnik, Peter Pongrac, Pika Kovač, Sara Breskvar
Mentor: Rok Kravanja
Produkcija: Gledališče Glej
VSTOPNICE

20h: kaj bo iz tega nastalo? (lokacija: Skladovnica)
Avtorice_ji in nastopajoči_e: MénTrga / Ota Breza, Enja Zobarič, Eva Karolina Soršak, Jerica Smrečnik, Špela Polak, Tristan Dragan in Zala Gazvoda
Mentor: Vid Klemenc
Produkcija: Gledališče Glej
VSTOPNICE

Seznam predstav v sezoni ŠtudenTeater 8.0 (2022/2023): 

kaj bo iz tega nastalo? / MénTrga: Ota Breza, Enja Zobarič, Eva Karolina Soršak, Jerica Smrečnik, Špela Polak, Tristan Dragan in Zala Gazvoda pod mentorstvom Vida Klemenca

5-4=2 / Spika: Ana Ropic pod mentorstvom Petje Labović

Moraš / Tanajvišji: Tjaša Stanić Gjorgjievska, Eva Česnik, Rok Backer, Don Ciglenečki pod mentorstvom Hristine Tomše Vasić

28. 2. 2023 / Ajdina Kreslin, Ivana Kocutar, Katarina Kolar, Luka Ravnik, Peter Pongrac, Pika Kovač, Sara Breskvar pod mentorstvom Roka Kravanje

Umorjen spomin / Rok Pogelšek, Lea Klančič pod mentorstvom Tamare Babić Nikiforov

PRIČE KOVANJU / Tjaša Breznik, Kaja Petek, Gaja Nemanič, Eva Hubman, Tai Djurišič pod mentorstvom Tatjane Peršuh

Antilopa crkne / Jera Dacar, Ana Hudobivnik, Vesna Markič, Tina Šajn pod mentorstvom Anžeta Viranta

Glej StudenTeater 5okt.png

ŠtudenTeater 8.0! Vpis v novo sezono do 5. oktobra.

Odpiramo vpis v osmo sezono ŠtudenTeatra! Za vse tiste, ki ste vedno slutili, da imate v sebi performerja, pa mu do zdaj še niste pustili, da skoči na oder. Odlični profesionalni igralci in režiserji vas bodo popeljali skozi večmesečne delavnice avtorskega gledališča do končne predstave. Spoznali boste zgodovino, producente, prizorišča, teorijo, predvsem pa prakso teatra.

ŠtudenTeater je program za študente negledaliških programov, ki želijo nadgraditi svoje gledališko in ustvarjalno znanje in živeti oder. Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD), Gledališče Glej, Moment v sodelovanju z GT22, Hiša otrok in umetnosti, Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper in ZKD Nova Gorica s svojo profesionalno in strokovno podporo oblikujemo in vodimo ideje študentov v okvirih avtorskega, plesnega, lutkovnega, performativnega in glasbenega gledališča.

Ponovno ponujamo dva izobraževalna modula: enega za tiste, ki jih zanimajo osnove gledališča na teoretskem nivoju (MODUL 1), ter drugega za tiste, ki si po uvodnih teoretskih predavanjih in skupinskih delavnicah želijo stati tudi na odru (MODUL 2). Rok prijave je 5. oktober 2022. Kontakt: info@glej.si.

Kako poteka letošnji ŠtudenTeater?
Po uvodnih skupinskih delavnicah in izobraževanih kursih pod vodstvom vrhunskih strokovnjakov (MODUL 1) se boste razdelili v gledališke skupine, ki bodo oblikovane glede na polje zanimanja (sodobni ples, avtorsko gledališče, lutke, interdisciplinarni pristopi itn.) ter skozi ustvarjanje avtorske predstave razvili svojo lastno gledališko poetiko (MODUL 2). Na koncu sledi festival ŠtudenTeater 8.0, na katerem boste javnosti predstavili svoje predstave.

Kraj izvedbe: Ljubljana, Maribor, Koper, Nova Gorica, Novo mesto

Termini: oktober 2022 - marec 2023

Cena za udeležence v Ljubljani:
MODUL 1 (uvodne skupinske delavnice in teoretska predavanja): 75 evrov

Po zaključku modula se lahko odločite za doplačilo razlike v ceni in udeležite programa MODUL 2 (praktične delavnice in ustvarjanje predstave).

MODUL 2 (uvodne skupinske delavnice, teoretska predavanja, praktične delavnice z mentorji in produkcija predstave): 115 evrov

Cena kotizacije za udeležence v Ljubljani vključuje udeležbo pri programu Abonma Transferzala.

Abonma Transferzala je gledališko-plesni-performerski abonma, ki v sebi združuje izbor predstav petih ljubljanskih neodvisnih odrov: Centra kulture Španski borci, Gledališča Glej, Stare mestne elektrarne – Elektro Ljubljana, Plesnega Teatra Ljubljana in Nove pošte (Slovensko mladinsko gledališče in Zavod Maska).

Združevanje slednjih, ki s svojo drzno in prepoznavno gledališko ter plesno produkcijo bogatijo kulturno dogajanje prestolnice, izvira iz preproste želje vseh sodelujočih po abonmaju: obiskovalkam in obiskovalcem kulturnih dogodkov predstaviti najboljše, kar ponujajo sodelujoči neodvisni odri ter pritegniti vse tiste, ki bi te predstave še želeli videti.

V okviru Transferzale si lahko abonenti ogledajo 5 različnih predstav, ki so nastale na neodvisnih odrih, izmed katerih si bo abonent izbral po eno z vsakega odra. Prav tako prejmejo abonenti poseben 50 % popust za ogled ostalih predstav, ki jih ponujajo odri znotraj abonmaja.

Cena za udeležence v drugih mestih (Mariboru, Kopru, Novem mestu in Novi Gorici)
MODUL 1 (uvodne skupinske delavnice in teoretska predavanja): 50 evrov

Po zaključku modula se lahko odločite za doplačilo razlike v ceni in udeležite programa MODUL 2 (praktične delavnice in ustvarjanje predstave).

MODUL 2 (uvodne skupinske delavnice, teoretska predavanja, praktične delavnice z mentorji in produkcija predstave): 90 evrov

Rok prijave: 5. oktober 2022 oz. do zapolnitve mest.

Uvodni vikend delavnic: 08/09.10.2022

Je ŠtudenTeater 8.0 začetek zgodovine?
Ni! Program izvajamo že osem let. V tem času je nastalo 41 predstav. Redno so se uvrščale na Festival mladinske kulture Vizije in pobrale številne nagrade, tudi vizionarja za najboljšo predstavo v celoti. Mnoge so bile uvrščene tudi v redni gledališki spored.

Kdo se lahko prijavi?
Mladi in mladi po srcu - načeloma pa stari med 18 in 30 let. Študentski status ni pogoj za sodelovanje. Prijavijo se lahko tako posamezniki, kot tudi že delujoče skupine, ki so pripravljene sprejeti še kakšnega člana.

Kako se lahko prijavim?
Izpolniš prijavnico na tej povezavi. Prijaviš se lahko na MODUL 1 ali MODUL 2. Možna je tudi začetna prijava na teoretski modul, ki ga nato nadgradiš z vpisom v praktični MODUL 2 (pri čemer doplačaš zgolj razliko v ceni).

Kako bo potekalo delo?
-->UVODNA VIKEND DELAVNICA: Vsi prijavljeni se bomo zbrali na uvodni vikend delavnici oktobra v Ljubljani, kjer bomo obdelali tematike performansa, igre, govora in giba.

-->CIKEL TEORETSKIH PREDAVANJ: Uvodnemu vikendu bodo sledila teoretska online predavanja o osnovah gledališča ter neodvisni uprizoritveni sceni s strani prepoznavnih dramaturgov, režiserjev in performerjev. Nato sledijo fizični obiski hiš različnih producentov neodvisne uprizoritvene scene.

-->PRAKTIČNE DELAVNICE Z MENTORJI: Skozi študijske vikende avtorskega gledališča boste z mentorji ustvarjali v Ljubljani, Mariboru, Kopru, Novem mestu in Novi Gorici (točen razpored terminov in mentorjev bo za vsak kraj objavljen na uvodnem vikendu v Ljubljani). V študijskem procesu se bomo dodatno spoznali in na podlagi skupnih interesov sestavili skupine.

Vsaki skupini bo dodeljen mentor (poklicni gledališki ustvarjalec-režiser, igralec, performer), ki bo skupini pomagal pri oblikovanju koncepta in predstave.

Mentorji:

Ljubljana: Rok Kravanja, Vid Klemenc, Tatjana Peršuh, Hristina Vasić Tomše (v sodelovanju z Gledališčem Glej)

Anže Virant (v sodelovanju s Hišo otrok in umetnosti)

Koper: mentor_ica bo še dolečen_a

Nova Gorica: mentor_ica bo še dolečen_a (v sodelovanju z ZKD Nova Gorica)

Maribor: mentor_ica bo še dolečen_a (v sodelovanju z Momentom)

Novo mesto: mentor_ica bo še dolečen_a

-->FESTIVAL ŠTUDENTEATER 8.0: Vsaka skupina bo ob pomoči svojega mentorja izdelala (genialno) predstavo, ki jo bomo predstavili na festivalu ŠtudenTeater v Ljubljani in s premierami v Mariboru, Kopru, Novi Gorici in Novemu mestu predvidoma marca 2023.

Kaj, če se epidemija vrne?
V tem primeru se bo del procesa preselil na splet, o čemer vas bomo pravočasno obvestili.

Kaj, če se ne morem udeležiti vikend delavnic?
Vikend delavnice so zelo pomembne ne samo zato, ker so delavnice vedno koristne, temveč tudi in predvsem zato, ker tam spoznaš ostale udeležence.

Udeležba v projektu pa je vseeno možna tudi za tiste, ki imajo na uvodni vikend neodložljive obveznosti.

Kje bodo potekale vaje?
Vaje bodo potekale na različnih lokacijah v Ljubljani, Mariboru (Karantena), Kopru (CMK Koper), Novi Gorici (TOČKA) in Novem mestu (Večnamenska dvorana JSKD). Festival poteka marca v Ljubljani.  

Kaj ponujamo?
Organizatorji bomo izvedli uvodne delavnice in zagotovili mentorje za študijski proces, prostore za vaje in predstave, logistično podporo, PR za premierno predstavo ter omogočili osnovni proračun za predstave.

Kaj so moje obveznosti?
Resnost, zanesljivost in želja po ustvarjanju.

Festivalska ekipa in produkcija
Umetniško vodstvo in koordinacija projekta: Jan Pirnat, Inga Remeta
Idejna zasnova projekta: Matjaž Šmalc, Inga Remeta, Marko Bratuš (k.g.)
Koordinacija študijskih vikendov: JSKD Maribor, JSKD Koper, JSKD Nova Gorica in JSKD Novo mesto
Vodja festivalske tehnike: Grega Mohorčič
Izvršna produkcija: Inga Remeta
Oblikovanje: Mina Fina, Ivian Kan Mujezinović / Grupa Ee
Glej, stiki z javnostmi: Tina Malenšek
JSKD, stiki z javnostmi: Kreativna baza in Proevent d.o.o.
www.glej.si
www.jskd.si
Festival organizirajo: Gledališče Glej, Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti in Moment v sodelovanju s Hišo otrok in umetnosti, Zavodom za mladino, kulturo in turizem Koper in ZKD Nova Gorica
Festival podpirajo: JSKD, Mestna občina Ljubljana in Ministrstvo za kulturo

Kaj pa je ŠtudenTeater?

ŠtudenTeater je program, ki sta ga Glej in JSKD vpeljala z namenom spodbujanja in razvoja gledališča študentov negledaliških smeri. Avtorske ekipe študentov pod vodstvom profesionalnih gledaliških mentorjev - vendar samostojno - pripravijo avtorske predstave krajšega formata. Do danes je bilo pripravljenih že 41 predstav, ki so prejele že vrsto nagrad na mladinskih in ljubiteljskih festivalih. 

Prejšnje edicije ŠtudenTeatra

ŠtudenTeater 8.0 (sezona 2022/2023)

ŠtudenTeater 7.0 (sezona 2021/2022)

ŠtudenTeater 6.0 (sezona 2020/2021)

ŠtudenTeater 5.0 (sezona 2019/2020)

ŠtudenTeater 4.0 (sezona 2018/2019) 

Povezave

Prejšnje edicije festivala

STA: V Ljubljani sedmi festival ŠtudenTeater

MMC RTVSLO: Študentsko gledališče si je izborilo prostor pod soncem. Na vrsti je ŠtudenTeater 7

Radio Študent: Študenti na odru

Radio Študent: Po sledeh Študenteatra

Megafon: V Ljubljani sedmi festival ŠtudenTeater

Metropolitan: Inga Remeta: "Tisti, ki so se pripravljali pri nas, so bili vsi uspešni na sprejemcih za AGRFT!"

SiGledal: V Ljubljani sedmi festival ŠtudenTeater

SiGledal: ŠtudentTeater

SiGledal: Festivali v sezoni 2021/2022

SiGledal: ŠtudenTeater 7.0

Radio Prvi, oddaja Gymnasium: Amatersko gledališče ŠtudenTeater

SiGledal: Festival ŠtudenTeater 5.0

Akademijski blog: Po poti vžigalic in deklic

Iz prve roke.

"Zakaj je Študent Teater dober?

Ker v njem spoznamo, da je "jaz" enako pomemben, kot "mi".
Zakaj me Študent Teater veseli?
Ker nekaj znam, kar vam lahko dam in ker vi nekaj znaste, kar mi lahko daste. 
Zakaj moramo imeti Študent Teater?
Ker prostorov svobode ni nikoli dovolj.
Kaj se v Študent Teatru naučimo?
Vse, razen umetnosti."
Tatjana Peršuh, režiserka in mentorica ŠtudenTeatra 

Še vedno iz prve roke.

»ŠtudenTeater!!! Pejte na ŠtudenTeater! Meni je spremenil življenje, me vrnil nazaj k sebi, mi dal tla pod noge in mi odprl nebo nad temenom. Ampak tudi če nimate tako pretresljivih ambicij -- Gledališče Glej in JSKD vašemu gledališkemu zagonu data streho nad glavo in čas, da ga razvijete v super duper in sploh čisto pravo predstavo s premiero in vsem. Pejte, delajte, uživajte, pripeljite vaše sanje do odrskih desk!«

Zala Mojca Jerman Kuželički, udeleženka ŠtudenTeatra 

 

Še tretjič iz prve roke.

"ŠtudenTeater je super platforma da prideš in razvajaš svojega notranjega otroka."

Vid Klemenc, mentor ŠtudenTeatra